
Gandrup Havn (Kapselpladsen)
Gandrup Havn er et lille fristed med parkeringsplads og mulighed for at spise sin frokost eller drikke sin kaffe ved de opstillede bænkeborde. Pladsen ligger direkte med udsigt over Limfjorden i både øst- og vestlig retning.
Pladsen er meget populær som udgangspunkt for jagten på fjordens havørreder i det lave vand helt ud til sejlrenden.

Skivervej Lejrplads
Pladsen på Skivervej ligger helt op til Limfjordens bred, og har bålplads og to shelters med plads til i alt seks personer. På pladsen findes der både borde og bænke, og der er foruden adgang til toilet og vand.
Pladsen er særdeles velegnet som kystplads for sejlende i sejljolle, robåd eller kajak, da pladsen kranser op til Limfjordens bred.
Adresse:
Skivervej 69A
9362 Gandrup

Teglværkssøerne
Teglværkssøerne er et skønt naturområde, hvor der tidligere blev gravet ler til Teglværket. Herved opstod flere, naturlige søer, med et rigt fugle-og planteliv.
Området er i dag naturpark med bådebro til sejlere, shelters og bålplads, samt naturstier. Søerne er en del af et stort naturområde på 25 hektar. Teglværkssøerne er virkningerne af Gandrup Teglværks gravninger efter blåler til fremstilling af gule mursten. Det fandt sted i 40 år, fra 1960’erne og frem til 2000.
Teglværkssøerne er et fortrinligt sted for mange fugle at opholde sig, fordi de her har gode muligheder for at skaffe sig føde. Knopsvane, gravand, skarv og musvåge er eksempler på arter, som du kan finde i området.
Der er et rigt vandliv i søerne, hvor for eksempel larver og nymfer gror til insekter som vårfluer og slørvinger. I søerne er der også ferskvandsfisk som aborre, skalle, gedde og karper. Kulsukker, agerpadderokke, dunhammer og skvalderkål er nogle af de planter, som du kan finde ved søerne.

Gandrup Teglværk
Gandrup Teglværk ligger mellem Aalborg og Hals. Værket fremstiller over 20 forskellige typer blødstrøgne mursten med 4 facader og strengpressede maskinsten.
Værket har været en del af Randers Tegl Gruppen siden 1967. I forbindelse med opkøbet blev værket udbygget, således at den årlige kapacitet er på 27 mio. mursten. I 1989 er værket yderligere udbygget, og Gandrup Teglværk er nu Nordeuropas største og mest rationelle teglværk med en årlig kapacitet på 75 mio. mursten.
Vi er stolte af at kunne tilbyde markedets bredeste udvalg af teglprodukter fra teglværker i Danmark og Tyskland. Som en af de største teglproducenter er Randers Tegl-Gruppen leverandør til hele Skandinavien og Tyskland.

Gandrup Byrum - Tegllunden
Tegllunden er en grøn oase placeret midt i byen i tæt forbindelse med boligområder, skole, børnehaver, DUS, ungdomsklub, FDF, idrætsforeninger og aktivitetscenter for ældre.
Tegllunden er et stort opholds- oplevelses- og aktivitetsområde som virker tillokkende for alle samfundsgrupper og har til formål at samle på tværs af alder og interesser. Samtidig indbyder faciliteterne til bevægelse og sociale relationer, som fremmer trivsel, selvværd og sociale kompetencer.
Tegllunden indeholder Scaterbane, Parkourbane, Fitness redskaber, Discgolf, Bordtennis, Boldbane, Madpakkeområde med bænkeborde, hele pladsen er aftenbelyst.

Gandrup Elementfabrik
Elementer i beton- og letklinkerbeton af høj kvalitet
Gandrup Element A/S er totalleverandør af råhuse. Gennem 50 års erfaring og aktiv udvikling har vi oparbejdet ekspertise inden for beton- og letbetonelementer af enhver art - uanset et projektets størrelse eller specielle udformning.
Vi sikrer optimal løsning af samtlige projekter samt råhusleverancer til aftalt pris og tid.
Billige Byggegrunde Ved Søerne og Nørlund
Står I og har planer om at bygge nyt parcelhus så har Gandrup billige byggegrunde tæt på naturområde, Fjord og Hav i en by som kan byde på alle nødvendige faciliteter.
Gandrup har attraktive og godt beliggende byggegrunde, tæt på motorvej, indkøb og busforbindelse.
PRISER FRA KR: 295000,-
https://maps.app.goo.gl/9jkuiU3TJEUfB7e77

Gandrup Hundeskov
Gandrup Hundeskov er åbnet i august 2019 og du finder hundeskoven langs Borgerstien og Omfartsvejen på modsat side af Teglværksøerne. Hundeskoven er indhegnet og der er et mindre indhegnet område til hvalpe og mindre hunde samt borde og bænke.
Der kan parkeres ved låge ud mod Borgergade eller på rasteplads på omfartsvejen.

Gandrup Sportsklub
Gandrup Sportsklub er grundlagt i 1924. Klubben har siden den blev grundlagt haft adresse på Teglværksvej 13 i Gandrup. Sportsklubbens primære målgruppe er alle beboere i Gandrup og omegn, men klubben byder også alle andre, som kunne være interesseret i at være en del af fællesskabet, velkommen.

Gandrup By
Gandrup er en by i Vendsyssel med ca.1.600 indbyggere, beliggende 16 km sydvest for Dronninglund, 39 km sydøst for Brønderslev, 11 km nordvest for Hals og 21 km øst for Aalborg. Byen hører til Aalborg Kommune og ligger i Region Nordjylland.

Gandrup Tennis og Padlecenter
Gandrup Tennisklub er en hyggelig lille tennisklub fra 1987 med ca. 90 medlemmer og 2 rødgrusbaner
Legeplads Klyderne
På Østpieren ved jollehavnen i Hals ligger legepladsen Klyderne – fantastik flot – den skal opleves
Skansen
Hals Museum ligger inde på selve Hals Skanse, der er et unikt gammelt fæstningsværk fra renæssancen (1536-1660).
Det er landets bedst bevarede enkeltskanse.

Hals Havn
Hals Havn ligger ved mundingen af Limfjorden ved Aalborg bugt og er den første havn i Limfjorden fra østsiden.
Den hyggelige havn ligger op af Hals by og derfor også hyggelige butikker og restauranter.
Kirken
"I dag er Hals Kirke den ældste Hals-bo. Gennem generationer har den 45 meter lange kirke kigget ud over Hals by, havet og fjorden. Den blev bygget da vores forfædre ville give troen i Hals et hus.
I dag er den et skinnende hvidt monument over tro og gamle Halsborgernes arbejdsomhed."

Hals by
Hals - et charmerende feriecentrum
I Hals kan du opleve både Limfjorden og Kattegat, da byen ligger klos op ad Limfjordens udmunding. Byen er en lille og charmerende havneby med hyggelige gader og masser af liv.
Hals ligger, hvor Kattegat møder Limfjorden, og byder foruden kilometerlange, børnevenlige strande nord byen og smukke skovarealer, på stemning og oplevelser en masse. Fra havnen kan man tage færgen over fjorden til Egense, og fortsætte ned ad Aalborg kyst til Dokkedal og de vilde oplevelser i Lille Vildmose.
Indbydende små gader
Hals er en charmerende lille havneby og centrum i et stort ferieområde med mere end 4.000 sommerhuse. Stemningen er hyggelig i de små gader, hvor man ikke behøver at kigge langt efter spændende butikker og steder, hvor man kan stille sin sult og tørst. På havnen er der som regel liv og glade dage, men også udsigt til både hav og fjord, og rum til eftertænksomhed.
Midt i Hals findes byens vartegn: en hvalkæbe fra en blåhval, som blev skudt i Barentshavet i 1868 af Kaptajn C. Klitgaard fra Hals og sat op foran hans hjem på torvet.

Hundeskov og ridesti
Trekantskoven er en åben skov hvor du må færdes med din hund uden snor hvis du har fuld kontrol over den. Derudover er der for nyligt anlagt en rigtig flot ridesti, samtidig med at de smukke stier til vandrerne er bevaret, så både planter, bær og hvilesteder kan nydes.
Her er en dejlig natur med flot anlagt ridesti.
Ridestierne skal følges.
Mange flotte forhindringer på en udfordrende ridebane.

Bisnap strand
Stranden mellem Hou og Bisnap er ca. 6 kilometer lang. Det er børnevenlige strande med hvidt sand og en svagt skrånende strandkant som byder voksne såvel som børn velkommen i de dejlige omgivelser.
Kysten er en barre-kyst, dvs. der bliver mere og mere sand med årene, hvilket betyder der dannes laguner og småøer.
Badegæsterne kan således være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø.
Danmarks strande er fyldt med skjulte skatte. På Østkysten kan du gå på jagt efter de flotte sten og finde et varigt minde fra dit besøg på kysten. Der kan nemlig gemme sig en spændende historie bag sten på stranden.
Sikker på Stranden
Det er vigtigt, at kende dit redningsnummer, hvis der sker en ulykke og du skal kontakte myndighederne.
Du kan se mere om sikkerhed på stranden på TrygFondens hjemmeside hvor du både kan bestille brochurer eller læse dem online.

Holtet
Holtet er en landsby i Aalborg Kommune beliggende ca. tre km sydøst for Gandrup. Navnet henviser til, at der på et tidspunkt har været skov hvor byen ligger. Landsbyen har godt 30 huse og en aktiv idrætsforening, som tillige virker som borgerforening.

Holtet IF Klubhus/Fitness
Holtet IF er et samlingssted i byen, og for hele lokalområdet omkring Holtet. Siden starten i 1936 har det altid været et fælles mål at foreningssamarbejdet og samværet er i højsædet.

Hou Lystbådehavn
Måske den dejligste lystbådehavn i Nordjylland.
I Hou Havn ligger du altid godt beskyttet mod vind og vejr, du finder familievenlige faciliteter og alt hvad du kan ønske dig på en moderne marina.
På begge sider af havnen er der kilometervis af børnevenlig hvid sandstrand, hvor familien kan boltre sig.
Du finder indkøbsmuligheder enten direkte på havnens område, eller i umiddelbar nærhed.

Hou
Et Fantastisk Sted
"Her passer vi på hinanden"
"Her er alle velkomne"
"Her hilser vi på hinanden"
"Her er natur og ro"

Hou Shelters
Shelters med skøn beliggenhed
Her ligger 3 beskyttede shelters tæt på stranden.
Adgang til molen på Hou Havn hvor du også finder offentlige toiletter.
Her er bålpladsen placeret i centrum for shelterne, som har plads til op til 8 personer i hvert shelter.
Adresse: Kystvejen 16B, 9370 Hals

Pegasus legeplads og udkigstårn
Skøn legeplads med udkigspost.
Denne legeplads indbyder til kropslig udfoldelse om dagen.
Om natten forvandler den sig til velegnet astrologisk udsigtspost idet Pegasus er placeret på det mørkeste sted i Hou.

Kirke
Et besøg værd
Denne smukt nyrenoverede kirke ligger midt mellem by og sommerhusområde, og med sin charmerende kirkegård tæt på skoven, indbyder den til et besøg under din udforskende vandretur i området.
Strandvejen 149, 9370 Hals

Vindharpen
Vindharpen har siden sin opførsel i 1994 af kunstneren Bjarne Jerup Høj stået model til mange kunstneriske fotografer, og mange både beundrende og nedsættende bemærkninger.
Vindharpen i Hou som blev opført med stor velvilje fra Hals kommunes borgmester Evald Martinsen i 1994, har været under en stor renovering i løbet af sommeren 2021.
Skibene er blevet beklædt med kobber, og der er placeret fastmonterede bænke indenfor.
Selve harpen som der ikke findes lige til, blev genindviet på årets sidste sommerdag den 31. august 2021 af multikunstneren Bjarne Høj.

Kanoner og udkigstårn
Medbring din madkurv til dette picnicsted.
Et lækkert område som indbyder til indtagelse af din medbragte madkurv.
Her er flere gryder med bænke og borde.
Har du set en ægte kanon fra den tid der blev brugt sortkrudt og forlader.

Fedeste strand for friske folk
Når der rigtig er gang i havet, så dannes der meterhøje skumbølger.
Naturen indtager den opdæmmede sandbanke fra tiden hvor Hou Havn blev skabt.
Og smukt er det. Tag gerne dit kamera med, det vil du ikke fortryde.

Nordstranden kaldes også "Konestranden".
Der er nem adgang til Hou Nordstrand.
Herfra er der om sommeren udsat en rampe så stranden er let tilgængelig for kørestolsbugere og familier med barnevogn.
På havemolens front finder du et "friluftsbad" med tilskuerpladser samt stige for nemt at komme op af vandet.
Hou nordre strand strækker sig flere hundrede meter nordover fra molen.
Stranden byder på mange små klitter hvor du kan solbade og samtidig have godt overblik over hvad der sker.

Glamping Skovgaardsminde
Afslappet naturoplevelse.
På Glamping Skovgaardsminde kan du se frem til en afslappet naturoplevelse tæt ved skov og strand, hvor I tager alt i Jeres eget tempo.
I bliver mødt med nordjysk charme, hyggelige detaljer og ikke mindst lokale råvarer, i og af den nærliggende natur. Det eneste I skal tænke på, er at tilberede Jeres mad over bål, resten har vi sørget for.
Vores telte er placeret i god afstand til hinanden, på en lille åben eng, omkranset af fredsskov. Så kan I uforstyrret nyde naturen og hinanden, mens bålet knitrer og fuglene synger.

Dejlig skov til vandreture.
Øst for Strandvejen findes et stort skovområde med plads til både vandreture og MTB kørsel.
Skønt område hvor du også kan gå på opdagelse.
Diskret anlagt MTB-rute.
Vær opmærksom på den lokale MTB -trafik og fodgænger.

Døll - Ulvegraven
I Ulsted øst for kirken ligger en af Danmarks sidste bevarede ulvefælder – også kaldet ”ulvegraven”. Ulve på egnen var ikke et sjældent syn, hvilket Ulsted, der plejede at hedde Ulvested, kan antyde.
Ulvejagt plejede at være normalt i hele Danmark i 1500-tallet. Ulvene blev betragtet som tyveknægte, for de stjal jo netop befolkningens husdyr og Kongens vildt. Afstraffelsen af ulve omtales allerede i Saxos Danmarkskrønike, hvor Kong Frode Fredegod ved lov havde befalet, at straffe tobenede og firbenede ransmænd ens.
En ulvejagt foregik typisk ved, at man byggede ulvefælder, hvor man gravede et dybt hul, der blev tildækket med grene og små kviste. Heri blev der blev anbragt lokkemad i form af selvdøde dyr eller levende gæs. Der blev også udlovet dusører til egnens jægere, når de kunne forevise et afhugget ulveben, som bevis på gerningen.
200 år uden ulve
De sidste store ulvejagter i Ulsted-området blev gennemført i midten af 1700-tallet, og d. 3. februar 1757 blev den sidste ulv spottet. Ved et lykketræf for ulven var krudtet i jægerens gevær blevet vådt af regn, og kunne derfor ikke affyres! Ulven valgte klogelig at fortrække, og er ikke blevet spottet igen før efter 2012.

Ulsted Mølle
Ulsted Mølle er en grundmuret hollandsk vindmølle med jordomgang og kælder, opført i 1860. Den ottekantede møllekrop er konstrueret af træ og beklædt med spån. Hatten er løgformet og beklædt med pap. Den krøjes manuelt med et spil, hvor krøjepælene er af granit med jernøjer, hvilket er meget sjældent forekommende. Vingerne har hækværk til sejl.
Møllen blev opført som kornmølle, og der er bevaret en del inventar, blandt andet kværne, sigter og en stenkran.

Vester Hassing Skatepark
Parken er 725 m² og er den 3. største udendørs skatepark I Aalborg Kommune. Skateparken driftes af VHG Skateklub og har ca. 50 medlemmer med ugentlige træninger.Skateklubben er med til at danne et unikt fællesskab blandt byens børn og unge. Skatetræning er for alle aldersgrupper og styrker trivsel og fællesskab blandt de unge i byen.
Skateparken er opført i 2022-23 af FSR Beton og er designet af lokale skatere der er opvokset i Vester Hassing.
Bærhave i Rimmerskoven
Rimmerskoven består af 10 HA skov beliggende tæt på Vester Hassing by ud mod fjorden. Skoven benyttes
flittigt af byens borgere og gennemrejsende, som vælger ”fjordruten” mod Hals. Der er ca. 2 km til offentlig adgang til Limfjorden for gående, og ca. 4 km til Skiveren havn, hvor man kan køre til, og hvor der ligger en stor shelterplads med toiletbygning.
Rimmerskoven har siden etableringen i 1927 været vedligeholdt og passet af Foreningen for beplantning af V. Hassing Fællesjord – I daglig tale Rimmerskovens Laug. Ejerskabet har været uvist jf. de oprindelige vedtægter, hvilket bestyrelsen vurderede på sigt kunne give problemer. Derfor har bestyrelsen arbejdet for at få en ejendomsdom over skoven. Det lykkedes i 2018, så skoven nu kan blive bevaret for fremtiden for byens borgere og omkring liggende områder. Skoven er således i dag ejet og vedligeholdt af foreningen.
Foruden en række små skovstier og et flot vandløb, masser af dyre- og fugleliv, rummer Rimmerskoven også en stor bærhave der blev etableret i foråret 2019. Bærhaven er bestående af traditionelle frugttræer og bærbuske, men også de knapt så udbredte planter som spiselige kastanjer, saskatoon og honningbær er der blevet plads til.
Grundet Covid-19 er haven ikke officielt indviet endnu – men haven er åben for alle nærområdets borgere og andre besøgende i skoven, som er velkommen til at plukke bær og frugter.

Vester Hassing Discgolf
Vester Hassing Discgolf er offentlig for alle, og men grundet placering på skolens areal er banen lukket i tidsrummet 7-17 på hverdage.
Disc golf er en sport, der ligner traditionel golf, men i stedet for en bold og klubber bruger spillere specielle flyvediske. Målet er at kaste disken fra en startposition og lande den i en metal kurv på færrest mulige kast. Banen består af en række huller med forskellige længder og sværhedsgrader. Spilleren med færrest kast på hele banen vinder. VHG Disc Golf er en bane med 9 huller bygget omkring skolen, der kombinerer skovområder, åbne områder og steder med forhindringer som bakker, der tilføjer ekstra udfordringer til spillet. Disc golf er en sjov og udfordrende udendørsaktivitet, der er let at lære og åben for spillere på alle niveauer.
Aslundskoven - Vester Aslund Plantage
Vester Aslund Plantage ligger nordvest for Gandrup. 66 ud af de 100 hektar der indbefatter Vester Aslund Plantage er ejet af Aalborg Kommune. I de frodige skovarealer er der en masse hyggelige stier som er afmærket med farver for at indikere rutens længde.
Flere steder langs ruterne er der opsat borde og bænke. Der er parkeringsplads ved Hellighøje i plantagens sydlige del, og her findes en primitiv lejrplads med shelters og bålplads. Plantagens forskellige skovtyper giver fine muligheder for svampeture om efteråret.

Byggegrunde
I et naturskønt område i Vester Hassing udbyder Aalborg Kommune nu 24 attraktive byggegrunde til salg.
Lokalplanområdet ligger i den nordlige del af Vester Hassing. Området strækker sig fra den eksisterende bæk i nordøst til Irisvej i sydvest. Mod syd afgrænses området af eksisterende ejendomme og mod nord af det åbne land.

Vester Hassing Kirke
Vester Hassing Kirke er beliggende byens syd-østlige del, og hører under Vester Hassing Sogn i Aalborg Stift. Kirken skib og kor er opført i romansk stil i perioden 1150-1250 og har gennem tiden være om- og tilbygget flere gange. Kirkens tårn blev i 1906-1907 forhøjet med 7m til de 24m i sen middelalder stil som det fremstår idag. Kirkens to klokker stammer henholdsvis fra 1463 og 1642.
Vester Hassing er en satellitby til Aalborg med 2.560 indbyggere (2023)
Fugleflugt afstande til;
Nytorv Aalborg 13 km
Teglværkssøerne 4 km
Aslundskoven 3 km
Stae 3 km
Limfjorden 3 km
Hals Havn 14 km
Hou Havn 15 km

Øster Hassing Kirke
Øster Hassing kirke er bygget i røde 'maskinsten' i 1880, tegnet af arkitekt Gnutzmann, der bl.a. også har tegnet Vor Frue kirke, Aalborg.
Den har ca. 200 siddepladser. Alterbilledet er en kopi efter C. Bloch og forestiller vandringen til Emmaus.
Prædikestolen stammer fra 1600-tallet og var tidligere opsat i den gamle Øster Hassing kirke, som stammede fra 1300-tallet, men som forfaldt og blev brudt ned.
Døbefonten er en romansk granitfont. Orglet stammer fra orgelbyggerfirmaet Bruno Christensen og er på 14 stemmer. Det blev opsat i år 2000 i forbindelse med en gennemgribende restaurering af kirken

Gåser Kirke
Gåser kirke er bygget i røde sten i 1903 og tegnet af arkitekt Kristoffer Nyrup Varming.
Kirken er i sin enkelhed lidt af en arkitektonisk perle. Der er 120 siddepladser.

Gåser
Gåser er en lille landsby med ca. 40 husstande. Gåser er beliggende 27 km. øst for Aalborg og 6 km. syd for Gandrup i sydøst Vendsyssel. Landsbyen er beliggende i Aalborg Kommune og hører under Region Nordjylland. Husstandene er primært gårde og enkelte huse.
Madpakkepladsen
Fjord adgang i Gåser.
I Gåser er der en dejlig plads ved limfjorden.
Ved fjorden, er der 3 bord/bænke sæt, der ligger op til en lille hyggelig ”picnic”, hvor udsigten og stilheden ved fjorden kan nydes.
Der kan parkeres imellem Sønderskovvej 192 og 194, og derfra er der en græssti ned til fjorden.